Wat is eigenlijk het verschil tussen full spectrum CBD olie en normale CBD olie? In tegenstelling tot de normale CBD olie zit in deze variant een breed spectrum aan verschillende cannabinoïden. De benaming voor de actieve stoffen in cannabis De aanwezige stoffen zijn evenals CBD niet psychoactief en staan dus ook niet op de opiumlijst

De full spectrum olie is eigenlijk de pure, ongefilterde olie die direct uit de hennepplant wordt gehaald. Er komt bij deze olie dus niks synthetisch kijken. In tegenstelling tot de synthetische of geïsoleerde CBD olies vind je hier niet alleen een breed spectrum van cannabinoïden, maar ook andere essentiële stoffen zoals vitamines, mineralen, vetten en eiwitten.

Het meest interessante aan de full spectrum olie is dat de verschillende stoffen niet alleen los van elkaar effect hebben, maar in combinatie elkaar zelfs versterken. Deze stoffen zijn niet alleen de cannabinoïden, zoals vaak wordt gedacht, maar ook terpenen. Terpenen zijn simpelweg gezegd een natuurlijke smaak- en geurstof die in duizenden planten te vinden zijn en dus ook in de hennep plant.

 Dit effect wordt ook wel het entourage effect genoemd. Voor bepaalde doeleinden kan dit een beter effect geven dan geïsoleerde CBD olie.

Share this: